İçeriğe geç

2023 YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?ÖSYM YKS Tercihleri Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak ?YKS TERCİH BAŞVURU EKRANI Tercih Yap .. https://ais.osym.gov.tr

2023 YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?ÖSYM YKS Tercihleri Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak ?YKS TERCİH BAŞVURU EKRANI .. https://ais.osym.gov.tr

2023-YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı (19 Ağustos 2023)

   2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden 19 Ağustos 2023 tarihinde saat 21.00’den itibaren öğrenebilecektir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

       2023-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos – 1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28 – 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek’te sunulmuştur.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.


ÖSYM BAŞKANLIĞI


2023-YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler


 En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-3)

Tablo-3 İNDİR

2 Yıllık Önisans Bölümleri Tablo 3 de yer almaktadır.


 En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-4)

Tablo-4 İNDİR

4 Yıllık Lisans Bölümleri Tablo 4 de yer almaktadır.    


ÖSYM tarafından yayımlanan 2023 YKS Kılavuzuna göre sonuçların 20 Temmuz 2023 Perşembe günü açıklanması bekleniyordu ve 20 Temmuz 2023 tarihinde YKS Sonuçları açıklandı.Ve bugün 27 Temmuz 2023 tarihinde 2023 YKS Tercihleri başladı. Peki ne zaman bitecek nereden hangi siteden yapılacak.Tüm detayları sizin için hazırladık…

Yükseköğretim Kurumları Sınavı

DUYURU
(27 Temmuz 2023)

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS): Tercihlerin Alınması

2023-YKS tercih işlemleri, 27 Temmuz 2023 tarihinde saat 11.00‘de başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 27 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaktır. Tercih işlemleri, 08 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Tercih yapacak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir. 

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaktır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI


2023 YKS Tercihleri Ne Zaman  ve Nasıl Yapılacak?

    2023 Yks tercihleri 27 Temmuz 2023 – 8 Ağustos 2023 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacaktır.Kılavuzun ilk sayfasından alıntılanan metin şöyledir;

    ”Tercih süresi, 27 Temmuz 2023 – 8 Ağustos 2023 tarihleri arasındadır. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız. Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu kararları doğrultusunda hazırlanmıştır. Kılavuzun yayımlanması ve uygulanması, Yükseköğretim Genel Kurulunun 15.06.2023 tarihli kararı ile kabul edilmiştir.”


2023 YKS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?Tercihler Ne Zaman Başlıyor Ne Zaman Bitiyor?

    2023 Yks tercihleri 27 Temmuz 2023 – 8 Ağustos 2023 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacaktır.Kılavuza göre:

2023 YKS Tercihlerinin Başlama Tarihi: 27 Temmuz 2023 Perşembe günü

 olarak belirtilmiştir.

Yani 2023 YKS Tercihleri 27 Temmuz 2023 Perşembe günü başlıyor.

2023 YKS Tercihlerinin Bitiş Tarihi: 8 Ağustos 2023 Salı günü

 olarak belirtilmiştir.

Yani 2023 YKS Tercihleri 27 Temmuz 2023 Salı günü bitiyor.2023 YKS Tercihlerinin son günü 8 Ağustos 2023 Salı günü olarak belirlenmiştir.


2023 YKS Tercihleri Nereden Hangi Siteden Yapılacak? TERCİH BAŞVURU EKRANI Tercihini Yap

2023 Yks tercihlerini yapmak isteyen adaylar  27 Temmuz 2023 – 8 Ağustos 2023 tarihleri arasında 2023 YKS tercihlerini https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklardır.

 Adaylar tercihlerini Mobil uygulamalardan da yapabilirler.

2023 YKS Tercihlerinizi yapmak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilir veya GOOGLE PLAY VE İOS uygulamalardan yapabilirsiniz.

2023 YKS TERCİHİNİ Yapmak İçin TIKLA

https://ais.osym.gov.tr/

ÖSYM TERCİH BAŞVURU EKRANI


GOOGLE PLAY Android Market ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS

GOOGLE PLAY AİS İndirmek İçin TIKLA 

App Store APPLE İOS  ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS

App Store AİS İndirmek İçin TIKLA

ÖSYM MOBİL’ adlı Mobil Uygulaması Hakkında Bilgilendirme

‘ÖSYM MOBİL’ adlı mobil uygulama Android Market ve App Store’da hazırlanmış olup uygulamaya geçecek olan ÖSYM Mobil uygulaması ile adaylar, sınav sonuçlarına mobil cihazlarından kolaylıkla ulaşabileceklerdir.


2023 YKS TERCİH KILAVUZUNU OKUMADAN TERCİH YAPMAYINIZ

27 Temmuz 2023 Tarihinde Yayımlanan Esaas Kılavuzdur!!!

2023 YKS TERCİH KILAVUZU pdf ÖSYM indirmek için TIKLA

2023 yks tercih kılavuzu 4 yıllık

4 Yıllık Lisans Bölümleri Tablo 4 de yer almaktadır.

 Tablo-3 İNDİR

2023 yks tercih kılavuzu 2 yıllık

2 Yıllık Önisans Bölümleri Tablo 3 de yer almaktadır.

 Tablo-4 İNDİR

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLA


2023YKS Tercih Kılavuzunda(Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda  ) Neler Yer Alır?

Tercih Kılavuzlarında genel olarak;

YKS Yerleştirme İle İlgili Genel Bilgiler

-YKS Tercihler İle İlgili Koşullar

-Merkezî Genel Yerleştirmenin Ne Zaman ve Nasıl Yapılacağı

Yükseköğretim Programlarına Kayıt İşlemleri kayıtla ilgili belgeler şartlar,

-Adayların Merkezî Yerleştirme İçin Tercih Yapabilecekleri Tablolar üniversiteler yüksek okular , şartları başarı sıralamaları kontenjanları özel şartları yer alıyor.


1.1. MERKEZÎ YERLEŞTİRME İÇİN TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAKTIR?

Adaylar, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb.yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

1.2. ADAYLAR YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA NASIL YERLEŞTİRİLECEKTİR?

Adaylar, Tablo-3’teki ön lisans, Tablo-4’teki lisans programlarına;

a) TYT ve/veya SAY, SÖZ, EA, DİL yerleştirme puanları,

b) Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,

c) Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirileceklerdir. Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuz ile 2023-YKS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır.

1.3. YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMINA YERLEŞTİRİLEN ADAYLARIN OBP’LERİNİN ÇARPILACAĞI

KATSAYILAR

2023-YKS sonucu ile bir yükseköğretim programına merkezî yerleştirmeyle yerleşen (Ek Yerleştirme dâhil) veya özel yetenek sınavıyla bir yükseköğretim programına kayıt olan adayların, 2024-YKS’ye girdikleri takdirde, OBP’lerinin çarpılacağı katsayı/katsayılar yarıya düşürülecektir.

1.4. MERKEZİ YERLEŞTİRME YAPILACAK YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARININ KONTENJAN VE

KOŞULLARI NELERDİR?

Yükseköğretim programları ile bu programların kontenjan ve giriş koşulları Tablo 3 ve Tablo 4’te verilmiştir. Tablo 3’te iki yıllık ön lisans programları, Tablo 4’te ise dört veya daha fazla yıllık lisans programları gösterilmiştir. Bu tablolar ile ilgili koşul ve açıklamalar Tablo 4’ten sonra yer almaktadır.

1.5. TERCİHLER İLE İLGİLİ KOŞULLAR NELERDİR?

Şekil 1’de adayların bu kılavuzun hangi tablolarından tercih yapabilecekleri gösterilmiştir.

TERCİH İLE İLGİLİ BİLGİLER

Adayların tercihlerini yapmadan önce, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet sitesinden YKS ile ilgili bilgi ve

duyuruları izlemeleri önemlidir. Adaylar, bu internet sitesinde tercihleri için yararlı olacak bilgilere erişebileceklerdir.

2.1. TERCİHLERİN YAPILMASI

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini

belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir.

2023-TYT puanı hesaplanan adaylar, Tablo 3’te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

2023-AYT/YDT’de ilgili puan türünde puanı hesaplanan adaylar, Tablo 4’teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

Yukarıdaki açıklamalara göre her adayın, girmek istediği programları Tablo-3 veya Tablo-4’ten bularak tercih sırasına koyması gerekir. Tercih sırası önemlidir. Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacaktır.

Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değildir. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa sadece bu dört programı yazabilecektir. 2023-YKS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacaktır.

DİKKAT : Öğrenim görmek istediğiniz yükseköğretim programlarının tercih listenizdeki sırasını belirlerken çok dikkatli davranmanız ve bu programlar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Her şeyden önce hangi tablolardan tercih yapacaksanız bu tabloları dikkatle incelemelisiniz. Bu tablolarda, her programın adaylarda aradığı koşullar da belirtilmiştir.

Okul türü, alan, yaş, sağlık, cinsiyet vb. bütün koşullarını tam olarak karşılayamadığınız programları tercih etmeyiniz. Bir programın gerektirdiği koşulları dikkate almadan yaptığınız tercihlerin sorumluluğu size ait olacak, tercih bildirimi sırasında tercih ettiğiniz programların bazı koşullarını karşılayıp karşılamadığınız Merkezimizce kontrol edilmeyecektir. Merkezî yerleştirme öncesi yapılacak kontrollerde koşullarını taşımadığınız tespit edilebilen tercihleriniz geçersiz sayılacaktır.

Koşullarını taşımadığınız tespit edilemeyen bir programa puanınız elverişli olduğu için yerleştirilseniz bile kaydınız

yapılmayacaktır. Bu nedenle “Tablo 3 ve Tablo 4’te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları” bölümünü (2 kısım halinde düzenlenen bu koşul ve açıklamaları dikkatle incelemeden tercihlerinizi yapmayınız.) mutlaka okuyunuz. Girmek istediğiniz yükseköğretim programlarını isteğinize göre sıralayabilmeniz için merkezî yerleştirme sisteminin nasıl işlediğini bilmenizde yarar vardır. Merkezî yerleştirme, adayların yerleştirme puanlarına, tercihlerine ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşullarına göre bilgisayar ortamında yapılacaktır. Sistemin esasları şu şekilde özetlenebilir:

a) Her yükseköğretim programına, Kılavuzda belirtilen ve bilgisayar ortamında denetlenebilen koşulları taşıyan ve bu programa tercih listesinde yer vermiş olan adaylar arasından kontenjan sayısı kadar öğrenci yerleştirilecektir. Yerleştirmepuanlarına göre yapılacak yerleştirme işleminde ilgili yerleştirme puanı yüksek olan adaya öncelik verilecektir.

b) Bir aday, puanları ne denli yüksek olursa olsun yalnız bir programa kayıt hakkı kazanabilir. Bu program, adayın yerleştirme puanlarıyla girebildiği en üst tercihidir. Bunun altında kalan tercihler işleme konmaz.

c) Merkezî yerleştirme sisteminde bir adayın kayıt hakkı kazandığı programı sonradan değiştirmesi, bir başka deyişle daha düşük puanla öğrenci alan başka bir programa kaydolması mümkün değildir.

ç) Bir adayın kayıt hakkı kazandığı programın bağlı olduğu yükseköğretim kurumuna gönderilecek bilgilerde, kayıt hakkı kazanan bütün adayların açık kimlikleri, fotoğrafları, puanları, ortaöğretim alan/dalı ve ek puandan yararlanıp yararlanmadığı bilgisi yer alacaktır.

d) Tercihlerinizi yaparken kaydolmayı en çok istediğiniz programı en üst tercihinize, daha sonra istediğiniz programı ikinci tercihinize yazınız ve bütün tercihlerinizi bu şekilde sıralayınız. Duruma göre yapabileceğiniz 24 tercihin baştan birkaç tanesini “Puanım yeterli olmayabilir.” endişesine kapılmadan, sadece ilginizi göz önüne alarak belirleyebilir, buralara en çok istediğiniz programları yazabilirsiniz. Ancak, kazansanız bile kaydolmayı istemediğiniz bir programa tercih listenizde yer vermemeniz yararınıza olacaktır.


YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İÇİNDEKİLER
1. YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER 
1.1. Merkezî Yerleştirme İçin Tercih İşlemi Nasıl Yapılacaktır?
1.2. Adaylar Yükseköğretim Programlarına Nasıl Yerleştirilecektir?
1.3. Yükseköğretim Programına Yerleştirilen Adayların OBP’lerinin Çarpılacağı Katsayılar
1.4. Merkezî Yerleştirme Yapılacak Yükseköğretim Programlarının Kontenjan ve Koşulları Nelerdir?
1.5. Tercihler İle İlgili Koşullar Nelerdir?
2. TERCİH İLE İLGİLİ BİLGİLER 
2.1. Tercihlerin Yapılması
2.2. Okul Birincilerinin, Depremzede Adayların, 34 Yaşını Tamamlamış Kadınların, Şehit Eş ve Çocukları, Gazi Eş ve Çocukları İle
Gazi Olan Adayların Tercihlerini Yaparken Göz Önünde Tutacağı Hususlar
2.3. Engelli Adayların Tercihlerini Yaparken Göz Önünde Tutacağı Hususlar

3. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAKTIR? 
3.1. Merkezî Genel Yerleştirme Ne Zaman ve Nasıl Yapılacaktır?
3.2. Merkezî Yerleştirme İşleminde Eşit Puan Alan Adaylara Nasıl Bir İşlem Yapılır?
3.3. TÜBİTAK Yarışmalarında Başarılı Olanlar
3.4. Ek Yerleştirme Nasıl Yapılacaktır?
3.5. Yerleştirme Sonuçları Nasıl Duyurulacaktır?
4. YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA KAYIT İŞLEMLERİ
4.1. Kayıt İçin Gerekli Belgeler
4.2. Kayıtla İlgili Bilgiler
4.3. YKS Sonuçlarına Göre Kayıt Hakkı Kazanıldığı Bildirilen Yükseköğretim Programlarına Hangi Durumlarda Kayıt Yaptırılamaz?
4.4. ÖSYM’nin Yükseköğretim Kurumlarındaki Kayıt İşlemleri ve Bu Kurumlar Arasındaki Geçişlerle İlişkisi Var mıdır?
5. ÖZEL YETENEK GEREKTİREN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA ÖĞRENCİ ALIMI NASIL OLACAKTIR? 
Şekil 1. Adayların Merkezî Yerleştirme İçin Tercih Yapabilecekleri Tablolar 
Tablo 1A Yükseköğretim Programlarına Başvurabilmek İçin En Az Kaç Puan Almak Gerekir? 
Tablo 1B Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, Öğretmenlik, Diş Hekimliği, Eczacılık Programlarına Başvurabilmek İçin En Düşük Başarı
Sırası Nedir?
Tablo 3 ve Tablo 4 İle İlgili Açıklamalar 
Tablo 3 Merkezî Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları 
Tablo 4 Merkezî Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları 
Tablo 3 ve Tablo 4’te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları
Tablo 5 Özel Yetenek Sınavı Sonuçlarına Göre Öğrenci Alan Yükseköğretim Programları 
Tablo 5’te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları 
Tablo 6A Ortaöğretimdeki Bazı Alanların Yerleştirmede Ek Puan Alacağı Lisans Programları 
Tablo 6B.1 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Alanları İle Aynı Alanlardaki Lisans Programları 
Tablo 6B.2 Teknoloji Fakültesi / Sanat ve Tasarım Fakültesi / Turizm Fakültesi Lisans Programları 
Tablo 6C Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu Mezunlarının Ek Puanları Yerleşebilecekleri Ön Lisans Programları 
Tablo 6D Özel Eğitim Mezunlarının Ek Puanları İle Yerleşebilecekleri Ön Lisans Programları 
Tablo 7 Okul Türleri ve Kodları
Tablo 8A Ortaöğretim Kurumlarındaki Alanlar ve Kodları 
Tablo 8B Özel Eğitim Meslek Alan/Dallar ve Kodları 
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINDAN DUYURU
T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BATI AVRUPA AÇIK ÖĞRETİM PROGRAMLARI
T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN DUYURULAR
YURT DIŞINDA YÜKSEKÖĞRENİM GÖRMEK İSTEYENLERİN DENKLİK İŞLEMLERİ
T.C. UYRUKLU ÖĞRENCİLERİN YURT DIŞINDAKİ YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAN YURT İÇİNDEKİ YÜKSEKÖĞRETİM
KURUMLARINA YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ
YÜKSEÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN VERİLECEK BURSLAR
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU İLE TURKİSH PETROLEUM OFFSHORE TECHNOLOGY CENTER A.Ş. İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜNE İLİŞKİN
DUYURU
TÜBİTAK BURS PROGRAMI
T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU
AKREDİTASYON KURULUŞLARI
T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINDAN DUYURU
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI (JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI) ADINA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRENİM GÖRECEK
ADAYLAR İÇİN GENEL BAŞVURU KOŞULLARI
T.C. MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI NAM VE HESABINA SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRENİM GÖRECEKLERİN DİKKATİNE
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ GÜVENLİK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ VE JANDARMA
ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULUNA GİRMEK İSTEYEN ADAYLAR İÇİN GENEL BAŞVURU KOŞULLARI
İKİNCİ ÖĞRETİM ÜCRETLERİ
ÜNİVERSİTELERİN İNTERNET ADRESLERİ
GENEL AMAÇLI DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Tablo 1B – Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, Öğretmenlik, Diş Hekimliği, Eczacılık Programlarına Başvurabilmek İçin En Düşük Başarı Sırası Nedir?

Program Türü

İlgili Puan Türü

Başarı Sırası

Hukuk programlarına yerleştirme işlemlerinde

EA

En düşük 125 bininci (125.000)

Mühendislik programlarına yerleştirme işlemlerinde (Orman, Ziraat, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri, Su Ürünleri/Su Bilimleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği

programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dâhil)

SAY

En düşük 300 bininci (300.000)

Mimarlık programlarına yerleştirme işlemlerinde

SAY

En düşük 250 bininci (250.000)

Tıp programlarına yerleştirme işlemlerinde

SAY

En düşük 50 bininci (50.000)

Öğretmenlik programlarına yerleştirme işlemlerinde (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dâhil)

İlgili Puan Türünde

En düşük 300 bininci (300.000)

Eczacılık programlarına yerleştirme işlemlerinde

SAY

En düşük 100 bininci (100.000)

Diş Hekimliği programlarına yerleştirme işlemlerinde

SAY

En düşük 80 bininci (80.000)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

FacebookTwitterEmailWhatsAppPaylaş
Exit mobile version