ÖSYM YÖK ATLAS YKS TERCİH ROBOTU 2023 Lisans Önlisans programları Üniversiteler Kontenjanları Netler Puan Dağılımları Sıralamaları Tıp Hukuk Dişçilik PDR Mühendislik Mimarlık.. Taban puanları
2023-YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı (19 Ağustos 2023)
2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden 19 Ağustos 2023 tarihinde saat 21.00’den itibaren öğrenebilecektir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
2023-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos – 1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28 – 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.
Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek’te sunulmuştur.
Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI
2023-YKS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler
En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-3)
Tablo-3 İNDİR
2 Yıllık Önisans Bölümleri Tablo 3 de yer almaktadır.
En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-4)
Tablo-4 İNDİR
4 Yıllık Lisans Bölümleri Tablo 4 de yer almaktadır.
2023 YKS için tercih yapacak adaylar, 2022 YKS ile öğrenci alan lisans ve önlisans programlarının kontenjan bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.
Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündi taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı bulunan YÖK ATLAS Tercih Robotuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
DUYURU
(27 Temmuz 2023)
2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS): Tercihlerin Alınması
2023-YKS tercih işlemleri, 27 Temmuz 2023 tarihinde saat 11.00‘de başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 27 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaktır. Tercih işlemleri, 08 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.
Adaylar, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Tercih yapacak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.
Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaktır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.
Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
ÖSYM BAŞKANLIĞI
2023-YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İNDİRMEK İÇİN TIKLA
27 Temmuz 2023 Tarihinde Yayımlanan Esaas Kılavuzdur!!!
2023 YKS TERCİH KILAVUZU pdf ÖSYM indirmek için TIKLA
Tablo-3 İNDİR
Tablo-4 İNDİR
NOT:Tercih süresi, 27 Temmuz- 8 Ağustos 2023 tarihleri arasındadır. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin
bir dökümünü edinerek saklayınız. Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu kararları doğrultusunda hazırlanmıştır. Kılavuzun yayımlanması veuygulanması, Yükseköğretim Genel Kurulunun 15.06.2023 tarihli kararı ile kabul edilmiştir.
-YÖK Atlas’daki iki modül sayesinde adayların işi daha kolay
- Meslek Atlası
- Tercih Listesi
Adaylar, Meslek Atlası Modülünde, ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan Devlet, Vakıf, KKTC ve Yabancı üniversitelerde yer alan lisans ve önlisans programları ile ilgili “meslek bazında”, kontenjan, yerleşme ve tercih edilme bilgilerinin detaylarına ulaşabilecekler.
Meslek Atlasında her meslek için aşağıdaki özet bilgiler yer almaktadır:
- Meslekteki Kontenjan ve Yerleşen Sayıları
- Üniversite Türlerine Göre Kontenjan ve Yerleşen Sayıları
- Mesleğe Yerleşenlerin Puan ve Başarı Sırası Analizi
- Mesleğe Yerleşenlerin İkamet Ettikleri Coğrafi Bölgeler/İller
- Mesleğe Yerleşenlerin Öğrenim Durumu
- Mesleğin Kaç Kişi Tarafından ve Kaçıncı Sırada Tercih Edildiği
- Mesleği Hangi Üniversitede Kaç Kişinin Tercih Ettiği
- Mesleğe Yerleşenlerin Tercih Listelerinde Ne Tür Üniversitelere Yer Verdikleri
- Mesleğe Yerleşenlerin Tercih Listelerinde Hangi Üniversitelere Yer Verdikleri
- Mesleğe Yerleşenlerin Tercih
- Listelerinden Başka Hangi Mesleklere Yer Verdikleri
NOT:2023 YKS Tercih Kılavuzunu okumadan tercih yapmayınız..
YÖK ATLAS MOBİL CİHAZLAR İÇİN
YÖK Atlas Apk Android GOOLE PLAY İndir
YÖK Atlas İOS APP STORE Apple İndir
1- LİSANS ATLASI
Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, YKS netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detaya ulaşabilirsiniz
YKS’de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan lisans programlarının (fakülte/yüksekokul) detayları burada yer almaktadır.
2- ÖNLİSANS ATLASI –Meslek Yüksekokulları
Önlisans programlarına yerleşenlerin puanları, YKS netleri, geldikleri liseler, mezun oldukları lise alan ve dalları; programda görevli öğretim üyeleri, geçmiş yıllarda verilen mezun sayısı, yatay geçiş trafiği ve benzeri pek çok detaya bu modülden ulaşabilirsiniz
YKS’de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan önlisans programlarının (meslek yüksekokulu) detayları burada yer almaktadır.
3-YÖK ATLAS LİSANS TERCİH SİHİRBAZI (YÖK ATLAS Tablo 4 Tercih Sihirbazı)
2022 YKS ile öğrenci alan lisans programlarının kontenjan bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.
Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı da bulunmaktadır…
LİSANS TERCİH SİHİRBAZI Tablo 4 Tercih Robotu
Sayısal Tercih Robotu
2023 YKS TERCİHİNİ YAPMAK İÇİN TIKLA
4- YÖK ATLAS ÖNLİSANS TERCİH SİHİRBAZI – 2 Yıllık Meslek Yüksekokulları Tercih Modülü
2022 YKS ile öğrenci alan önlisans programlarının kontenjan bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.
Son 2 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı…
YÖK ATLAS Önlisans Tercih Robotu (Tablo 3Tercih Sihirbazı İçin Tıkla
5- YKS TERCİH LİSTEM
YKS tercihlerinize ışık tutacak tercih listenizi buradan oluşturabilirsiniz.
Adaylar üniversite ve program seçimlerini yaparak tercih listelerini oluşturabilirler. Tercih listelerindeki programları sıralayabilir, koşul ve diğer bilgilerini görerek kendi durumlarını değerlendirebilirler.
YÖK ATLAS TERCİH LİSTESİ OLUŞTURMA
YÖK Atlas Tercih Listesi Oluşturmak İçin Tıkla
6- ÜNİVERSİTELERİMİZ MODÜLÜ
“Üniversitelerimiz” modülüyle gitmek istediğiniz üniversite hakkında bilgi alabilirsiniz.
Üniversitelerimiz Modülünde, Türkiye’deki her bir üniversitenin öğrenci ve öğretim elamanı sayılarının yanında kuruluş yılı, resmi web sitesi, sosyal medya linkleri, iletişim bilgileri, spor tesisleri, spor takımları, öğrenci toplulukları, yurt kapasitesi, laboratuvar sayıları ve yüzölçümleri bilgilerine erişebileceksiniz
7- MEZUN BAŞARI ATLASI
Tercih Kılavuzu’nda yer alan lisans programlarından mezun olanların merkezi uzmanlık sınavlarında gösterdikleri başarıyı görün değerlendirin. Sadece girdi değil, çıktı kalitesini de sınayın…
Mezunların KPSS-1, KPSS-2, TUS-TT1, TUS-TT2, TUS-KTP, DUS, AB-AYB sınav başarılarını değerlendirebilirsiniz.,
8- YGS-LYS NET SİHİRBAZI
Hedefinizdeki meslek ve üniversiteye geçen sene yerleşenlerin YKS’deki başarısını görmek ve sizi hedefe ulaştıracak en doğru verilere ulaşabilirsiniz
YKS’de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan lisans – önlisans programlarına yerleşenlerin TYT-AYT testlerinde yaptıkları yerleşen son kişinin Netleri burada yer almaktadır.,
9- YKS MESLEK ATLASI
Üniversite adaylarının meslek seçimine ışık tutacak tercih istatistiklerine buradan ulaşabilirsiniz.
YKS’de mesleklerin tercih edilme istatistiklerini inceleyerek hangi mesleklerin daha çok tercih edildiğini değerlendirebilirsiniz.
Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, Öğretmenlik, Diş Hekimliği, Eczacılık Programlarına Başvurabilmek İçin En Düşük Başarı Sırası Nedir?
.
Tablo 1B – Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, Öğretmenlik, Diş Hekimliği, Eczacılık Programlarına Başvurabilmek İçin En Düşük Başarı Sırası Nedir? | ||
Program Türü | İlgili Puan Türü | Başarı Sırası |
Hukuk programlarına yerleştirme işlemlerinde | EA | En düşük 125 bininci (125.000) |
Mühendislik programlarına yerleştirme işlemlerinde (Orman, Ziraat, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri, Su Ürünleri/Su Bilimleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dâhil) | SAY | En düşük 300 bininci (300.000) |
Mimarlık programlarına yerleştirme işlemlerinde | SAY | En düşük 250 bininci (250.000) |
Tıp programlarına yerleştirme işlemlerinde | SAY | En düşük 50 bininci (50.000) |
Öğretmenlik programlarına yerleştirme işlemlerinde (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dâhil) | İlgili Puan Türünde | En düşük 300 bininci (300.000) |
Eczacılık programlarına yerleştirme işlemlerinde | SAY | En düşük 100 bininci (100.000) |
Diş Hekimliği programlarına yerleştirme işlemlerinde | SAY | En düşük 80 bininci (80.000) |
aramalarım sonunda buraya geldim ve kesinlikle işime yarayan bir makale oldu. teşekkür ederim